B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Zapečene kobasice

autor: Gomex | 17.03.2022
Zapečene kobasice

Brza jela koja se mogu poslužiti u svim prilikama su uvek poželjna, a za recept koji vam predstavljamo trebaće vam svega nekoliko sastojaka… I pored toga, rezultat će biti više nego zadovoljavajući!

Pikantno i ukusno, a brzo se priprema

Kombinacija kobasice i malo upržene slanine sa testom daje kvalitetan a pre svega sit obrok. Ukoliko tražite jelo koje se priprema brzo i jednostavno, a povrh svega je ekonomično i ukusno, onda je ovo recept za vas. Ljubitelji pikantnog ukusa kobasica će posebno uživati! Odlična stvar u vezi sa ovim jelom je to što ga možete spremiti za doručak ili večeru, a po potrebi i za ručak… 

Zapečene kobasice

Sastojci: 

maslinovo ulje, 7 kobasica, 7 tankih listića slanine, 2 kašičice soli, 260g brašna, 6 jaja, 600ml mleka, 1 kesica praška, za  pecivo, peršun i vlašac po ukusu

Priprema: 

Dobro umutite jaja, zatim dodajte mleko, so i brašno. Sve dobro sjedinite i ostavite da stoji pola sata. Kobasice uvijte u listiće slanine i stavite u tepsiju da se peku. Kada je slaninica porumenela, prelijte kobasice sa prethodno umućenom smesom kojoj ste dodali prašak za pecivo i dobro sjedinili. Po smesi pospite sitno seckan peršun i vlašac! Pecite još 30 minuta, dok ne porumeni.