B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Zatvoreni omlet

autor: Gomex | 26.08.2021
Zatvoreni omlet

Ne postoji mnogo namirnica koje su toliko često u upotrebi kao jaja. Ovo je većini ljudi omiljeni doručak, jer se priprema brzo, a mogućnosti za improvizaciju su neograničene... Pored toga, jaja sa sobom nose i osećaj sitosti koji traje.

Ovog puta vam preporučujemo da isprobate recept za zatvoreni omlet sa salamom i sirom. Najbitnije je da ga poslužite odmah (dok je još topao i kremast), kako bi uživanje bilo upotpunjeno. Sa začinima i sastojcima eksperimentišite…

Suština svakog omleta je brzina i jednostavnost pripreme. Obično je vemo jak i sit obrok pa se zato preporučuje za doručak. Pošto su jedini ključni sastojak jaja, ostatak ili punjenje je najkreativniji deo.  Garnirajte ga svaki put drugačije i uvek ćete imati sasvim nov i ukusan obrok.

Zatvoreni omlet

Sastojci: 

4 jajeta, 50g salame, 50g sira, 50g kačkavalja, malo ulja, so po ukusu.

Priprema:

U većoj činiji umutite jaja sa solju, a nakon toga smesu sipajte u ugrejan tiganj sa malo ulja. Odozgo sipajte salamu prethodno iseckanu na sitno, kao i mrvljeni sir i rendani kačkavalj. Čim se jaja zaprže, zatvorite omlet uz pomoć spatule. Pržite prvo sa jedne, a potom i sa druge strane.