B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Gledanje u šolju, šta znače simboli iz kafe?

autor: Gomex | 17.12.2020
Gledanje u šolju, šta znače simboli iz kafe?

Gledanje u šolju jedan je od najomiljenijih načina proricanja sudbine. Da biste se oprobali u tome, potrebno je samo da skuvate jaku, pravu crnu kafu i naučite značenje simbola. Ova zanimacija može da preraste u zanimljiv hobi među drugaricama različitih starosnih dobi, mada ni muški svet ne zazire od saznanja šta ih to očekuje u budućnosti. Mada ne postoji previše literature o ovoj neistraženoj oblasti, internet je prepun raznih preporuka za ovaj stari zanat.

Gledanje u šolju ili veština proricanja sudbine gledanjem ili čitanjem iz šolje potekla je još iz stare Kine. Naime, u drevnoj prošlosti, Kinezi su čitali sudbinu iz šolje, ali ne iz šolje kafe već iz šolje čaja. Na evropskim prostorima posebnu pažnju gledanju u šolju pridavali su stari Rimljani, a i u Italiji se ova tradicija zadržala do današnjih dana. U novijoj istoriji, kafa postaje vrlo rasprostranjen napitak i zamenjuje čaj, pa se sada skoro u svim delovima sveta sudbina čita iz kafe.

Dobra inuticija i poznavanje simnola

Da biste postali dobar čitač simbola koje ispisuje kafa po šolji, potrebna vam je: dobra intuicija i dobro poznavanje simbola.

Šolja treba da se drži u desnoj ruci dok pijete kafu. Poželjno je da njena unutrašnjost bude bele boje i ovalnog dna da biste lakše prepoznavali simbole koje formira talog kafe. Sačekajte pet do deset minuta da se soc odnosno talog osuši. U šolju ne smete nalivati novu kafu da bi se šare pojačale niti se šare smeju bilo čime dodirivati. To se smatra pokušajem uticanja na tok sudbine, što je nedopustivo.

Treba nam jaka i sveže kuvana kafa. Šećer, mleko ili neki drugi dodaci su ZABRANJENI! Kafa se pije vruća, dok se talog jos nije slegao. Kada popijete kafu i u šoljici ostane malo taloga, levom rukom okrenite šoljicu tako da se talog što bolje razlije. Važno je te pokrete ponoviti 3 ili 7 puta. Šoljica se okreće otvorom prema tacni i u tom položaju ostaje dok se talog blago ne osuši. Ne smete biti nestrpljivi i podizati šoljicu svaki čas, jer možete da pokvarite oblik prvobitnih figura. Dani koji su idealni za gledanje u šolju su utorak i petak, dok nedelja i praznici nisu pogodni. Imate pravo na 3 želje. Za ljubavne je zadužen domali prst, a za poslovne isključivo kažiprst.

Leva strana od drške do polovine leve strane šolje je vreme koje upravo prolazi, druga četvrtina leve strane od drške je vreme koje upravo dolazi, desna strana šolje od drške je ljubavni partner, suprug, supruga. Bliže spoljnoj ivici šolje su sadašnjost i bliska budućnost, a ka dnu šolje je daleka budućnost. Samo dno šolje predstavlja nesrećnu oblast.

Šta znače obrisi brojeva u šoljici?

1 - vas neko voli, 2 - loša situacija, neprijatan događaj, bolest, 3 - dobar posao, finansijski uspeh, dobit, 4 - sreća, uspeh, 5 - prazna priča, ogovaranja, tračevi, 6 - venčanje, brak, 7 - obostrana ljubav, porodična sreća, 8 - svađa sa bliskim prijateljem, 9 - upoznavanje nečeg novog, 10 do 100 - sreća, uspeh, 101 ili više - dug život...

Opšte karakteristike i izgled taloga kafe

- Ukoliko je šolja ispunjena jasnim figurama koje čine bogat reljef, znači da se radi o osobi koja ima vrlo dinamičan život ili je, pak, u fazi burnih zbivanja.

- Ako je šolja ispunjena sitnim i vrlo preciznim figurama, radi se o pronicljivoj osobi koja tačno zna šta radi. Svaki njen potez je isplaniran.

- Ni u kom slučaju ne smete zanemarivati veličinu simbola. Velikim dobro izraženim simbolima morate pridavati veći značaj nego sitnim i jedva vidljivim.

- Ako je talog kafe u šolji tamnosmeđe boje, neproziran, radi se o samouverenoj osobi.

- Ako je talog kafe u šolji svetlosmeđe boje proziran, osoba je sigurno vrlo uznemirena i nezadovoljna. Psihološki gledano, ona je preterano emotivna i osetljiva.

- Jako je važno povezivati figure koje se oslikavaju u šolji, naravno, zavisno od njihovog značenja. Moraćete da vežbate, ali ukoliko imate dobru intuiciju vrlo brzo ćete postati dobar čitač sudbine.