B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Iz svojih kolica peva punim plućima...

autor: Gomex | 04.06.2020
Iz svojih kolica peva punim plućima...

Snežana Kovač živi u malom selu Sonta, u blizini Apatina. Ima 32 godine i od rođenja boluje od cerebralne paralize. Uprkos tome, po prirodi je vedrog duha, pozitivna i nasmejana. Za sebe kaže da je veliki borac.

„Invaliditet me sprečava da uradim puno stvari koje bih želela, ali čak i tako, moguće je sebi ulepšati svaki dan. Zvuči čudno, znam, ali može... Od kako znam za sebe, volela sam da slušam muziku. To je za mene uvek bilo najbolje iskorišćeno vreme. Još kao mala, pevušila sam pesme meni dragih pevačica, koje su mi i danas uzor. Tada još uvek nisam znala da u meni čuči neotkriveni talenat za pevanje.“ - priča nam Snežana, koja je član društva za cerebralnu paralizu iz Apatina.

To udruženje je od svog osnivanja do dana današnjeg aktivno i organizuje druženja i okupljanja članova, kao i razna takmičenja. Na jednom od takmičenja kom su prisustvovala i druga društva iz Vojvodine bila je organizovana muzika koja će ulepšati susret, da bi potom od prisutnih gostiju i domaćina došla ideja da se organizuje takmičenje u pevanju. 

„Imamo veoma dobre pevače, uključujući mene i još mnoge druge osobe koje su zdravstveno sposobne da pevaju. Ministarstvo je podržalo predlog da se organizuje manifestacija pod nazivom „Naš zlatni glas“. Ja sam, naravno, učestvovala i na moje veliko zadovoljstvo i iznenađenje, osvojila sam prvo mesto. To mi je dalo vetar u leđa i motivaciju da svoje pevanje još bolje uvežbam, a uspesi su dolazili na svakom sledećem takmičenju. Uvek sam se vraćala kući sa nagradom i svaki put jedva čekam sledeće takmičenje da ponovo zapevam.

Sada u junu navršava se treća godina otkako idem na hemodijalizu koju primam u somborskoj bolnici. Zahvalna sam za podršku pre svega roditelja sa kojima živim, kao i za pažnju sestara na dijalizi koje mi puno pomažu. Njih pominjem, jer su to zaista zaslužile.“ – zaključuje priču Snežana.

Obožavam muziku i već 15 godina sam učesnica takmičenja u pevanju. Ponosna sam na sebe, živim punim plućima i sa osmehom na licu, ne dozvoljavam da me slomi ni jedan problem sa kojim se borim. Uzor sam mnogima i drago mi je da u meni vide borca, a ne osobu u invalidskim kolicima. 

Moj životni moto je: „U PROBLEMIMA SE NE ODUSTAJE, SA NJIMA SE BORI“.