B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Postani sam svoj koktel majstor

autor: Gomex | 20.05.2021
Postani sam svoj koktel majstor

Pravljenje koktela u kućnoj varijanti je koristan hobi. Kombinovanjem različitih alkoholnih pića možete proizvesti svoj novi omiljeni napitak.

Pronađite smer za svoj koktel

Prvo pitanje koje treba sebi da postavite je da li ste ljubitelj zadimljenog škotskog Scotch-a ili uživate u simpatičnim jamajčanskim rumovima? Zatim, razmislite šta vam se tačno sviđa kod tih alkoholnih pića. Ovo će vam pomoći da pronađete smer za svoju mešavinu, jer najbolji koktel majstori prvo određuju profil pića koje žele da dobiju, a tek onda se bacaju na posao.

Pregledajte kolekciju alkoholnih pića i probajte sve što mislite da bi vas moglo dovesti do vašeg konačnog miksa. Proverite šta imate i pravite beleške. Čak i ako imate samo dve boce za koje mislite da bi mogle da posluže, ne brinite. Nagrađivani kokteli su napravljeni od mešavina koje najčešće sadrže dva ili tri sastojka. Sve se svodi na to kako se ukusi slažu i nadopunjuju.

Hugo koktel je pravi izbor za tople dane

Zova, ta čudesna biljka, osim što se koristi kao sok i čaj, od nje se može napraviti i sve popularniji Hugo koktel. Osvežavajući Hugo koktel nastao je u severnoj Italiji i predstavlja pravi izbor u letnjim mesecima. Ime se izgovara “ugo” i u pitanju je relativno novo piće (nastalo 2005. godine), koje je još tada postalo konkurencija popularnom “Aperol Spritz”.

Sirup od zove koktelu daje slatkoću koja je dodatno istaknuta balončićima iz penušavog vina. Umesto limete može se koristiti i zelena jabuka.

Hugo koktel

Sastojci: 

100ml penušavog vina (prosecco), 150ml mineralne vode, 1-2 kašičice sirupa od zove, 5 listića nane, 2 kolutića limete, led.

Priprema: 

Iseckajte i izgnječite listiće nane, pa ih stavite na dno visoke čaše za vino. Dodajte sirup od zove, sok od limete, penušavo vino i mineralnu vodu. Promešajte dobro i po želji dodajte listiće nane, iseckanu limetu i led. Osvežite se uz ovaj fenomenalni koktel…