B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Bojanke kao terapija za opuštanje

autor: Gomex | 17.02.2022
Bojanke kao terapija za opuštanje

Bojanke za decu su oduvek bile prisutne u našim životima, ali da li ste znali da su se nedavno pojavile i bojanke za odrasle? One se prvenstveno koriste kao terapija za opuštanje.

Ovaj trend je krenuo u Francuskoj gde su bojanke za odrasle počele da se prodaju brže nego kuvari. Kupci ih opisuju kao umetničku terapiju za otklanjanje stresa, a stručnjaci se slažu i tvrde da je jedan od glavnih benefita koje imaju korisnici ovih bojanki izgradnja sposobnosti da se problem sagleda iz nekog drugog ugla.

Rešenje za stres

Bojenje zahteva koncentraciju i samim tim nas izvlači iz svakodnevnog stresa. Psiholozi kažu da pojedinima crtanje i bojenje unutar linija može pružati osećaj sigurnosti. Ispunjavanje bojanke nas vraća u detinjstvo, ali ozbiljnost detalja koje nude bojanke za odrasle donosi gubljenje u mašti i svetu boja. Stoga, odvojite vreme za sebe i posvetite se samo i jedino bojenju i uživanju u lepim crtežima. Lagano, bez žurbe, u miru… Ispunjavajte bele površine šarenilom, uživajte u kombinovanju boja i nijansi, u linijama koje se prepliću… 

Na internetu možete pronaći besplatne bojanke koje ćete odštampati i napraviti zabavu i relaksaciju za celu porodicu. Prvo odštampajte stranice za bojenje za decu i dajte im da se zanimaju dok vi izaberete one koje će vama najviše odgovarati. Isprobajte i uživajte u malom predahu… Najinspirativnijim komadima svakako možete ukrasiti zidove u svom domu, ali takođe i na poslu. 

Priuštite sebi kreativne i opuštajuće trenutke

Zvuči nesvakidašnje, mada možda su vam sve vreme nedostajale baš takve (nesvakidašnje) aktivnosti koje mogu biti korisne za sve. Bojanka je tu kako bi vam pomogla da se rešite nagomilanog stresa. 

Ako niste sigurni kako da upotpunite i iskoristite slobodno vreme, neka vaš izbor budu bojanke za odrasle. Dokazano je da bojenje ume da opusti, a dok se razonodite, možete da stvorite pravo remek delo. S obzirom na to da se bojanke za odrasle prave u mnogo različitih varijanti, odaberite onu koja vas najviše privlači i probudite usnulog kreativca u sebi.