B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Dobar plan je pola kućne higijene

autor: Gomex | 01.07.2021
Dobar plan je pola kućne higijene

Tokom letnjih meseci, održavanje higijene doma je posebno izazovno, naročito iz razloga što većinu vremena provodimo napolju i dosta češće ugošćavamo prijatelje i porodicu. Ipak, uz pravilan pristup, održavanje domaćinstva ne mora biti komplikovano i stresno. Evo nekoliko praktičnih saveta...

Tajna je u redovnom održavanju.

Sigurno ste već i sami primetili da čišćenje može biti brže i jednostavnije ukoliko dom redovno održavate. Ukoliko iz nekog razloga kuću ne sređujete redovno, neuporedivo više ćete se pomučiti i za čišćenje ćete morati da koristite jače i invazivnije proizvode. Stoga, razmislite o sačinjavanju plana sređivanja kog ćete se pridržavati tokom cele godine, a posebno preko leta. 

Obaveze kao što su pranje i peglanje veša, čišćenje podova i tepiha možete da raspodelite na vikend ili slobodne dane. Korisno bi bilo da napravite kalendar sa obavezama, prema kom ćete tačno znati kada je dan za pranje posteljine, prozora ili tepiha. Ukoliko se budete pridržavali onoga što ste sebi zacrtali, kuća će vam uvek biti uredna, a vama će ostati samo svakodnevne obaveze poput brisanja prašine i pranja sudova.

I dobroj organizaciji!

Ljudi uvek govore koliko su zauzeti, ali retko pričaju o produktivnosti. Razmislite o svojim sposobnostima upravljanja vremenom. Ako ste stalno zauzeti i imate utisak da neprestano sređujete, razmislite o načinu na koji obavljate kućne poslove. Nemojte komplikovati stvari, već ih učinite jednostavnijim. Biće vam mnogo lakše. Ako su vam deca dovoljno velika, pronađite neki radni zadatak i za njih. Za početak, neka sami pospremaju svoju sobu. Takođe, možete im dati još neki zadatak u skladu sa njihovim uzrastom. Osim što će vas rasteretiti, dete će na taj način razvijati samostalnost.

Za što lakše održavanje domaćinstva, važno je da se napravi dobra organizacija, ne samo rada, već i elemenata u samom domu. Svaka stvar u vašoj kući trebalo bi da ima svoje mesto. Ako zaboravite gde vam nešto stoji, doći će do dodatnog stresa, ali i stalnog nagomilavanja neraspoređenih predmeta.

Kao što možete videti, osnovni trik za uspešno održavanje domaćinstva tokom leta, ali i tokom cele godine, jeste dobra organizacija i temeljan pristup. Zato primenite neke od naših saveta i videćete da će već ovog leta posao biti znatno lakši i jednostavniji.