B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Drugačije serviranje sladoleda

autor: Gomex | 28.07.2022
Drugačije serviranje sladoleda

U letnjim mesecima, sladoled je omiljena poslastica svih generacija. Budite kreativni i servirajte ga na neuobičajene načine koji će iznenaditi sve prisutne. Dovoljno je samo malo mašte da kuglu sladoleda pretvorite u pravo remek delo!

Između keksića

Ovo je idealno rešenje za dečje rođendane. Sladoled stavite između dva keksa, kao fil. Napravite „sendvič sladolede” koje možete i dodatno dekorisati šarenim mrvicama za tortu, mlevenim keksom, šlagom, čokoladnim prelivom… 

U malim porcijama

Korpice za mafine možete iskoristiti i kao posude za sladoled. Dekorativan izgled dodatno će privući mališane, a s obzirom na to da je i mera idealna za serviraranje deci, eto ideje za porodična druženja i dečje rođendane.

U kori limuna

Ako ste ljubitelj limuna, ovo je prava stvar za vas! Da biste iskoristili koru limuna na kreativan način, dovoljno je samo da očistite koru i unutrašnjost limuna nakon ceđenja i dobićete fenomenalnu posudicu za sladoled. Dozvolite sebi malo igre u kuhinji.

U jabukama

Ako deca imaju problem sa unošenjem voća, ovo može da posluži kao način da im ipak „podvalite”. Poslužite sladoled u jabuci i neka to bude kompromisno rešenje. 

U obliku srca

Ako ste ljubitelj domaćih sladoleda, zamrznite pripremljenu poslasticu u plitkoj posudi, a nakon toga sladoled vadite kalupima za kolače u obliku srca.

U šoljama za čaj

Izvadite lepe šoljice koje čuvate u ormanu i iskoristite ih za posluženje sladoleda. To će biti prijatna promena i za ukućane, ali i lepo iznenađenje za goste.

U čokoladnim činijama

Za one koji vole da se igraju u kuhinji, ovakav način serviranja biće sjajan. Napravite čokoladnu smesu za glazuru. Naduvajte manje balone u zavisnosti od toga kolike posude želite. Balone umačite u čokoladu, a kada se čokolada stegne, izduvajte balone i ostaće vam prelepa čokoladna posudica koja je uz to i jestiva, a u koju možete sipati sladoled.