B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Gde grešimo sa svakodnevnim navikama?

autor: Gomex | 06.01.2022
Gde grešimo sa svakodnevnim navikama?

Kada je nega tela u pitanju, lična higijena je od ključnog značaja. U praksi se pokazalo da ipak dosta toga previdimo i da postoje svakodnevne greške koje nam nanose mnogo štete…

Svakodnevni piling lica

Previše pilinga može prouzrokovati pojavu akni i bora. Dakle, može doći do kontraefekta, da zapravo izgledate starije... Dermatolozi stoga savetuju da vršite piling lica najviše dva puta nedeljno. Sve preko toga može biti štetno po kožu vašeg lica.

Četkica za zube na duži period

Mokre četkice mogu skupiti bezbroj bakterija za samo mesec dana, te nam stomatolozi preporučuju da svoje četkice menjamo na svaka dva meseca ili češće. Korišćenje četkice duže od ovog perioda dovodi nas do rizika od ozbiljnih zdravstvenih tegoba. Verovali ili ne, potencijalni problemi uzrokovani neredovnom zamenom četkice mogu se odnositi i na bolesti srca.

Način na koji perete zube

Kada je higijena zuba u pitanju, ne treba zaboraviti da se bakterije nalaze u celoj usnoj duplji. Zato je od izuzetne važnosti da, pored zuba, dobro opereti jezik i desni. Stomatolozi preporučuju trljanje u trajanju od 2 do 3 minuta. 

Zaboravljate da koristite konac

Koliko god se trudili da dobro operemo zube, bez upotrebe konca, zdravlje desni je upitno. Čišćenje koncem osigurava bitku sa bakterijama i nečistoćama.

Štapići za uši

Većina pokušava štapićima da izvadi nečistoće iz dubine ušne školjke. Međutim, na taj način se vosak još više gura u ušnu duplju… U slučajevima ekstremne nepažnje, može doći do oštećenja bubne opne. 

Ne čistite stvari koje su u stalnoj upotrebi

Miš, tastatura i telefon neki su od primera nepresušnih izvora bakterija, te je njihovo čišćenje neophodno, i to gotovo na dnevnom nivou. 

Grickanje noktiju 

Ponekad je grickanje noktiju uzrokovano emocionalnim ili mentalnim stresom. Nažalost, šta god da je slučaj, ovo je jedna ružna navika koja neće pozitivno uticati na vaš izgled i zdravlje. Ispod noktiju se nalazi mnoštvo bakterija i prljavštine, što može biti uzročnik čitavog niza problema. 

Pamučna presvlaka za jastuk

Dokazano je da pamuk, kao grublji prirodan materijal, doprinosi pojavi linija na koži lica, a samim tim čini i da izgledate starije. Najbolji materijal za presvlaku vašeg jastuka je svila. Ono što vam pamuk na koži lica oduzme, svila će vam vrlo brzo nadoknaditi.