B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Joga za lice, opušta i usporava starenje kože...

autor: Gomex | 30.07.2020
Joga za lice, opušta i usporava starenje kože...

Starenje kože neizbežan je prirodni proces, a pojava bora i manjak kolagena su simptomi koji nas podsećaju da nam treba i dodatna nega.

Na starenje kože lica utiču mnogi faktori - nedostatak sna, konzumiranje nikotina, UV zraci... Svi smo čuli za razne metode nemenjene uklanjanju bora, međutim, problem je što za nih uglavnom treba izdvojiti dosta novca. Tehnika koju vam sada predstavljamo pomogla je mnogima, a potpuno je besplatna i zahteva samo malo vašeg vremena. U pitanju je joga za lice, metod koji potiče iz Vijetnama.

Joga godinama važi za disciplinu koja je sinonim zdravog životnog stila, a joga lica pre svega pomaže da se mišići lica, mišići vrata i oni oko očiju oslobode napetosti. Ovo je i svojevrsna gimnastika lica protiv bora. Čak i oni koji idu u teretanu i redovno vežbaju, često zapostavljaju mišiće lica i vrata, a mnogi čak i ne znaju da ove vežbe postoje. Vežbanjem, mišići postaju čvršći i popunjavaju prostor ispod kože, a pritiskanjem akupunkturnih tačaka povećava se proizvodnja kolagena. Rezultat je prirodno zategnuto i podmlađeno lice sa manje bora. 

Ovo su tri joga vežbe za lice i za svaku od njih dovoljno je 20 do 30 sekundi.

Prva vežba: Izgovarajte dugo slovo “O”. Pritom uvucite usne preko zuba, a zatim se nasmejte. Vežba briše bore “smejalice”.

Druga vežba: Naduvajte obraze, kao balon. Sa srednja tri prsta jedne ruke pritisnite usne, a drugom rukom vazduh iz jednog obraza potisnite u drugi. Držite 30 sekundi, a onda ponovite na drugom obrazu. Vežba pegla bore oko usana i daje im mladolik i sjajan izgled.

Treća vežba: Nasmešite se, skoro u grimasu. Donju usnu uvucite preko donjih zuba i držite 20 do 30 sekundi. Vežba će učiniti da zategnete podbradak.

Joga za lice usporava starenje

Joga za lice sjajna je u kombinaciji sa jogom za telo. Ovim vežbanjem neće vam se momentalno obrisati godine sa lica, ali budite uporni. Vežbanjem tela i lica zajedno, usporićete proces starenja i postići lepotu celog tela. Oni koji praktikuju jogu za lice kažu da izgledaju i osećaju se kao da su nekoliko godina mlađi, opušteniji su i imaju više samopouzdanja.

Gravitacija počinje da deluje na naše lice već između dvanaeste i petnaeste godine života, te je sa vežbanjem dobro početi što pre. Nikad nije prerano, ali ni prekasno. Svako od nas ima različitu kožu, tako da vreme koje je potrebno da se vide promene varira od osobe do osobe.