B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Kako odabrati pravi poklon za Novu godinu?

autor: Gomex | 16.12.2021
Kako odabrati pravi poklon za Novu godinu?

Koliko ste se puta našli u situaciji da ne znate šta da poklonite dragim ljudima, a vreme praznika je već tu? U takvim okolnostima, ne razmišljajući racionalno, obično kupimo prvo što nam zapadne za oko i gotovo uvek taj poklon bude pogrešan...

Kada kupujemo poklon treba zaista da se potrudimo

Da bismo što bolje odabrali, neophodno je da izdvojimo dovoljno vremena za kupovinu, ali i da dobro razmislimo o osobi kojoj poklanjamo - šta voli, kakvi su joj afiniteti, da li ima neki hobi i slično. Ukoliko želimo da ostavimo utisak, kada kupujemo poklon treba zaista da se potrudimo i tom zadatku pristupimo odgovorno, jer to nije nešto što može da se uradi za pet minuta ili preko noći.

Zamislite kako se vi osećate kada dobijete poklon koji je pažljivo biran za vas i oslikava vašu ličnost, a kako kada dobijete nešto čemu ne možete ni namenu da odredite… Stavite sebe u ulogu primaoca poklona i lakše ćete se snaći u ulozi onoga ko poklon kupuje. Ključna stvar je postaviti sebi jednostavno pitanje - šta je to što tu osobu usrećuje i bićete već za korak bliže rešenju.

Još jedno pitanje koje vam može pomoći je sledeće - šta je toj osobi trenutno najpotrebnije… Odgovorom na to moći ćete da pomognete i toj osobi, jer ćete joj zaista kupiti ono što ona želi, a pritom ćete ispuniti i praktičnu svrhu.

Najzanimljiviji su šaljivi pokloni

Ukoliko osoba za koju birate novogodišnji poklon voli putovanja, raspitajte se koji grad bi joj bio interesantan, jer poklon-putovanje može biti jedna od najboljih mogućih opcija. U prilog tome ide i činjenica da mnogi svetski gradovi prave ozbiljne spektakle na trgovima za doček. Retki su oni koji se ne bi obradovali takvom poklonu.

Najzanimljiviji su šaljivi pokloni koji nikome zapravo ne trebaju, ali sam čin poklanjanja će zasigurno nasmejati sve prisutne i doprineti dobroj atmosferi. Pokloni ovog tipa su uglavnom oni za koje će vam trebati malo više inspiracije i malo manje novca.