B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Kozje mleko za zdravu i negovanu kožu

autor: Gomex | 26.08.2021
Kozje mleko za zdravu i negovanu kožu

Svetski brendovi koji u svom asortimanu imaju proizvode za negu lica odavno znaju za dobrobiti kozjeg mleka. Ovaj “magični sastojak” često se može pronaći u sastavu njihovih krema i sapuna…

Kozje mleko u beauty rutini

Jedna od važnih karakteristika kozjeg mleka leži u činjenici da sadrži alfa hidroksilne kiseline koje su zadužene za piling kože. One otpuštaju ćelije mrtve kože, pa time olakšavaju piling. Alfa hidroksilna kiselina (AHA) ne samo da je zadužena za rešavanje ostataka stare, mrtve kože, već i za brzu regeneraciju nove. Zbog toga je kozje mleko jedno od najstarijih sredstava koje se koristilo za lepotu tokom istorije. Ono je oduvek pomagalo ženama da pobede vreme i preokrenu ga u svoju korist. Pomenuta kiselina nije samo ograničena na “anti-age” tretmane, već daje našoj koži svu potrebnu vlažnost. Zbog toga je fenomenalna za negu suve i perutave kože.

Nekada su se ljudi borili protiv akni i raznih ekcema baš uz pomoć kozjeg mleka. Osim sjajnih efekata pilinga, kozje mleko ima i neverovatne anti-bakterijske sposobnosti. Molekuli masnoće u kozjem mleku sprečavaju razvoj mikroba koji su uzročnici tih ružnih i neželjenih pojava na licu. Masnoća kozjeg mleka ima hidratantna svojstva koja umiruju i podmlađuju kožu.

Krema sa kozjim mlekom u letnjoj nezi

Kozje mleko ima mnoštvo minerala korisnih za kožu. Među njima je i čudesan selen koji podiže prirodnu toleranciju na sunce, a igra i ulogu kvalitetne kreme za sunčanje, i to sa zaštitnim faktorom 20-50, koji značajno smanjuje šansu za nastanak opekotina izazvanih prekomernim sunčanjem. Isto tako, selen ubrzava i regeneraciju kože, ukoliko je do opekotina već došlo. Svi znamo koliko je opasno sunčanje, pa nemojte preskakati priliku da uvedete kremu sa kozjim mlekom u svoj letnji “arsenal” za plažu. 

Tu je i vitamin A iz kozjeg mleka koji hrani kožu, ali je ključan i u ozdravljenju oštećenih ćelija kože. Na taj način, koža dobija novi život i sprečava se formiranje bora.

Jedna od najboljih činjenica o kozjem mleku i zaista svakom prirodnom proizvodu za negu kože nije toliko u tome šta sve može da pruži našoj koži, već da ništa ne može da joj šteti. U samoj osnovi, kozje mleko pruža hidratantni, podmlađujući, antiupalni, hranljivi i revitalizujući tretman koji ne nosi sa sobom nikakve negativne efekte. Zbog svega navedenog, vaša koža će vam biti zahvalna ukoliko je obradujete preparatom na bazi kozjeg mleka.