B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Muška nega i jutarnje rutine

autor: Gomex | 05.05.2022
Muška nega i jutarnje rutine

Savremeno doba donelo je izmene u shvatanju muške nege i higijene uopšte. U brzom svetu u kom živimo sve se vrti oko efikasnih i brzih trikova, a neke od njih vam donosimo baš u ovom tekstu...

Trikovi za jednostavno održavanje higijene

Predlažemo da vreme nakon ustajanja iskoristite za pranje zuba i tuširanje, a potom obavite brijanje. Koža lica će tokom tuširanja omekšati i to će olakšati proces brijanja. Koža će trpeti manje oštećenja (jer su pore otvorenije nakon tople vode). Posle svega, umijte se hladnom vodom. Na taj način, pore će se zatvoriti i koža će biti zaštićenija od mogućih iritacija i infekcija.

Ako vam se pojavi bubuljica, nikako je ne otklanjajte istiskanjem prstima. Ruke nikada nisu dovoljno čiste, te može doći do manjih infekcija (a čak i koža u okolini može biti ugrožena zbog pritiskanja noktima). Prste uvek prekrijte tuferima ili papirnom maramicom.

Štapiće za uši bi trebalo izbaciti iz svakodnevne upotrebe, jer često korišćenje dovodi do mogućih komplikacija. Stoga, koristite zdrave i proverene stvari koje će vašu ušnu školjku održati čistom i zdravom. Maslinovo ulje može biti od velike pomoći. Malo ga zagrejte, a potom sipajte nekoliko kapi u uho. Možda će vam delovati neugodno, ali verujte - efekat je izvanredan.

Kockice leda otklanjaju natečenost

Nekoliko kockica leda, zamrznuto meso ili bilo šta iz zamrzivača možete iskoristiti na svom licu. Nekoliko minuta ostavite da deluje i ukloniće se crvenilo ili natečenost, a hladnoća će učiniti da se osećate bolje i budnije.

Krema za ruke je proizvod koji muškarci najređe prihvataju, a veliki broj njih se bavi poslovima koji uključuju ručni rad. Grube i ispucale ruke nisu nikakav izgovor za muškost, posebno u vremenu kada postoje kreme za ruke napravljene baš za muškarce... 

Dlačice koje izviruju iz uha ili nosa umeju da budu iritirajuće, a istovremeno vas čine manje urednim. Pinceta je ključni alat za ovaj problem. Niko neće primetiti da ste napravili malu „intervenciju“, ali ćete svakako izgledati čistije i urednije.

Topliji dani su tu

Još jedan problem tokom sunčanih dana mogu biti opekotine nastale usled prevelikog izlaganja suncu. Ukoliko vam se neke od njih pojave na licu, iskoristite ohlađene kesice čaja. Stavite ih na kritična mesta i opekotine će ubrzo biti prošlost. Ovaj metod se koristi i za otklanjanje efekta natečenih kapaka...

Sa toplijim danima dolazi i do pojačanog znojenja. Tu nastupa talk (puder u prahu čijim nanošenjem možete smanjiti lučenje znojnih žlezda) ili klasični dezodorans u stiku. Mirisaćete prijatno i sveže tokom celog dana!