B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Posluži sladoledu zdravstvene svrhe :)

autor: Gomex | 06.05.2021
Posluži sladoledu zdravstvene svrhe :)

Želite li da budete srećni? Jedite sladoled! Verovali ili ne, ovo nije šala, već preporuka britanskih naučnika, koji su tokom istraživanja došli do zaključka da ova hladna poslastica pruža užitak identičan onom koji se javlja prilikom novčanih dobitaka ili slušanja omiljene muzike.

Blagodeti konzumiranja sladoleda su brojne

Dovoljna je samo jedna kašičica sladoleda da izazove reakciju u zonama sreće u mozgu, ali to nije sve. Naime, sladoled je dobar i zbog mnogih drugih stvari - on ne goji, prirodan je i bogat mineralima i vitaminima. Danas se skoro sve vrste sladoleda prave od kvalitetne slatke pavlake, pa preko nje telo dobija i kalcijum, posebno dragocen za kosti. Zato je sladoled važan i za osobe koje ne vole da piju mleko i ne jedu fermentisane mlečne proizvode… 

Nedavna istraživanja su pokazala da kalcijum ne štiti samo zdravlje kostiju, već smanjuje i rizik od razvoja raka debelog creva. Oni koji su na dan uzimali 700mg kalcijuma ili više - imali su znatno manji rizik od razvoja kancera u odnosu na one koji su uzimali samo 400mg. Prema jednoj studiji, oko 83% nutricionista smatra da “zabavne” poslastice kao što je sladoled mogu biti od pomoći tokom držanja dijete. Ako je ishrana dosadna i jednolična, pa makar bila i zdrava, ljudi će lakše odustati od nje nego u slučaju kad se jelovnik obogati raznovrsnijim jelima i ukusima…

Jedite sladoled barem dva puta nedeljno

Žene koje jedu punomasne mlečne proizvode imaju manji rizik od neplodnosti, utvrdili su stručnjaci.Iz tog razloga, ženama se preporučuje da jedu sladoled bar dva puta nedeljno. Istraživanja su takođe pokazala i da žene opsednute kontrolisanjem težine, koje konzumiraju isključivo proizvode od obranog mleka, za 80% povećavaju rizik od neplodnosti. Stručnjaci za ishranu smatraju da punomasni mlečni proizvodi najverovatnije sadrže hemijska jedinjenja koja su ključna za pojačano funkcionisanje jajnika i tako pozitivno utiču na plodnost žena. 

Ne zaboravite da, osim što je dobar za telo, sladoled osvežava i duh, stoga preporučujemo da ove lepe prolećne dane dodatno ulepšate ponekom kašičicom sladoleda.

Sladoled se svrstava u mlečne proizvode bogate kalcijumom koji smanjuju jo-jo efekat, tj. povratak izgubljenih kilograma nakon prestanka dijete…Istraživanja su pokazala da takva hrana može da spreči povratak težine i za 50%.