B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Savremena kvalitetna ishrana

autor: Gomex | 18.11.2021
Savremena kvalitetna ishrana

Između naših gustih poslovnih rasporeda i dečjih obaveza kao što su vrtić, škola i treninzi - pitanje „šta skuvati danas“ često ume da nam zada glavobolju. Pronaći inspiraciju za brza, zdrava i pristupačna jela ponekad je težak zadatak.

Planiranje obroka za narednu nedelju može vam uštedeti i vreme i novac. Na ovaj način ćete uvek imati jasan plan i spisak sa kupovinu, bez lutanja između rafova i kupovine namirnica koje će se izgubiti na dnu frižidera. Takođe ćete uštedeti novac i sprečiti nepotrebno gomilanje hrane koja se na kraju baci.

Kako početi?

Naime, vi najbolje znate koliko vremena u toku dana možete da izdvojite za kuvanje, pa je obroke najbolje planirati shodno tome. Ukoliko već imate veliki broj obaveza, gledajte da u svoj “nedeljni meni” uvrstite jela za čiju je pripremu potrebno 15-30 minuta. To najčešće podrazumeva kuvanje na visokim temperaturama i na sve četiri ringle, ali štedi vreme. Sa druge strane, imate jela koja su idealna za podgrevanje, te vam unapred štede vreme za naredni dan (mada je za njihovu pripremu potrebno više vremena).

Ukoliko vam je ostalo hrane od prethodnog dana, ali nedovoljno za ceo obrok, uvek možete da napravite neku varijantu „wrap-a”. Sve što vam treba jeste tortilja ili palačinka, namaz po želji, meso i povrće koji su vam ostali od jučerašnjeg ručka i sveža salata. Ukoliko mislite da nemate dovoljnu količinu, uvek možete obariti i dodati neko povrće - brokoli, kukuruz, grašak...

Sa pastom nikada nećete pogrešiti

Ukoliko deca ne vole određenu vrstu povrća, iskoristite stari trik i ubacite ga u sos, kako bi prošlo neopaženo. Bilo da pravite sa piletinom, mlevenim mesom, ribom ili samo sa povrćem i sosom – imaćete kompletan obrok koji se sprema izuzetno brzo. 

Imajte na umu da bi plan obroka trebalo da bude organizovan i smislen, ali opet i dovoljno fleksibilan. Ukoliko vam manjka dobrih ideja, možete predložiti ostatku porodice da se uključe i daju svoje predloge. Vaše je samo da ispunite želje.

Jela koja su idealna da se sačuvaju za sutradan ili da se zalede za neku drugu priliku su: slatki kupus sa junetinom, musaka, lazanje, sarmice u listu od vinove loze…