B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Pivo i fudbal!

autor: Gomex | 18.04.2019
Pivo i fudbal!

Svaki pravi zaljubljenik u najvažniju sporednu stvar na svetu reći će vam da nijedna fudbalska utakmica ne može da prođe bez njegovog veličanstva piva! Taj čudesni napitak planetarno je vezan za fudbal, a kada bi prosečni navijač bio prinuđen da bira između ove dve stvari bilo bi to praktično nemoguće, kao da ga pitate da li više voli oca ili majku. Pivo i fudbal idu kao burek i jogurt, ćevapi i luk, pica i kečap… primera je bezbroj.

Pivo i fudbal-savršena kombinacija!

Pivo je neosporno glavni sastojak za idealno navijačko veče. Savršeno je za opuštanje, ali i za podgrevanje navijačke atmosfere. Emocije i strast lakše i bolje izlaze uz jedno, dva piva, pa se atmosfera sa stadiona u potpunosti prenosi u vašu dnevnu sobu.

Vrlo dobro znamo da ne ide pivo na prazan stomak. Valja nešto i gricnuti. Neka muškarci za promenu preuzmu glavnu reč u kuhinji. Eto prilike da se i na ovaj način muškarci u društvu pohvale svojim kulinarskim veštinama, a u isto vreme spreme nešto sveže i veoma ukusno, da se lepo složi uz pivo. Sigurno je da će ženski deo društva jako ceniti ovaj gest, te će svi zajedno uživati u odličnoj hrani koja će doprineti sjajnoj navijačkoj atmosferi.

Svako pravo društvo broji i muškarce i žene. Stoga je navijanje uvek lepše kada uključuje oba pola. Tako žene koje imalo zanima fudbal i nisu pobegle negde van kuće tražeći spas od fudbalske groznice, biće savršen “sastojak” nezaboravne navijačke večeri. Njihovo emotivno i iskreno navijanje održaće pozitivnu atmosferu, pa čak i ako tim za koji se navija, gubi.

Fudbalska utakmica je svojevrstan „izlet“ sa ekipom. Ritual pripreme pred meč, nabavka navijačkih rekvizita, hormoni divljaju, priprema klope, hlađenje piva. Sama činjenica da ste na okupu, i muškarci i žene, i da provodite vreme zajedno je neprocenjiva. Zato obavezno odvojite vremena i sa ekipom provedite kvalitetno vreme uz fudbal ispijajući pivo. To su trenuci koji se pamte čitav život!

Za kraj jedan mali savet: bilo da vaš tim gubi ili pobeđuje, držite se dostojanstveno. Navijajte zdušno, grlato i moćno. I zabavite se. Jer fudbal je kao i sve druge igre koje igramo - zabava.

Prvi radio-prenos utakmice fudbalske reprezentacije izvršen 1932. godine

Prvi radio-prenos utakmice naše fudbalske reprezentacije izvršen je preko jugoslovenskog radija 29. maja 1932. godine iz Zagreba, sa utakmice Jugoslavija – Poljska (0:3). Prvi prenos iz inostranstva iz obavljen je 9. oktobra 1932. godine sa utakmice protiv Čehoslovačke (1:2) u Pragu. Na televizijskim ekranima reprezentacija se prvi put pojavila 29. maja 1955. kada je naš državni tim slavio nezaboravnu pobedu nad Italijom (4:0) u Torinu. Prvi TV prenos jedne naše utakmice iz inostranstva izvršen je u eksperimentalnom programu TV Zagreb 28. decembra 1956. godine iz Londona sa utakmice protiv Engleske (0:3). Iz naše zemlje, prvi televizijski prenos izvršio je zagrebački studio 15. maja 1957. sa utakmice protiv Italije (6:1) na Maksimiru.