B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Baklava sa pšenicom

autor: Gomex | 30.05.2017
Baklava sa pšenicom

Ljiljana Glibetić, Obrenovac

Potrebni sastojci:

- 500 gr kora za pitu

- 300 gr kuvane pšenice

- 250 gr mlevenih oraha

- cimet, vanilin šećer

- limunova kora

- 1,5 dl ulja

- 1 dl mineralne vode

Sirup:

- 400 gr šećera

- 6 dl vode

- sok od 1/2 limuna

Način pripreme:

Uveče pšenicu potopiti u hladnu vodu i ostaviti da prenoći. Sutradan je skuvati.
U jednom sudu pomešati mlevene orahe, vanilu, cimet i rendanu koru limuna.
U drugom sudu pomešati ulje i mineralnu vodu za prskanje kora.
U uljem podmazan pleh ređati po 3 kore, a svaku prskati mešavinom ulja i mineralne vode.
Na svaku treću koru naneti kuvanu pšenicu i mešavinu od oraha.
Tako složenu baklavu iseći na trouglove, premazati mešavinom ulja i mineralne vode i peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
Sirup skuvati i ohladiti, pa preliti po toploj baklavi.