B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Kafa okuplja porodicu za praznike!

autor: Gomex | 19.12.2019
Kafa okuplja porodicu za praznike!

Praznici su simbol okupljanja porodice i prijatelja, sinonim za tople trenutake sa najbližima, ali i lepa prilika da se odmorimo od poslovnih obaveza i „napunimo baterije“ pred nove početke i izazove...

To može biti korisno ne samo kao brzinski oporavak od stresa, već ima i dugoročne posledice, kažu naučnici. Tokom ovih prazničnih dana, lične obaveze s kojima se svakodnevno borimo ostaju u drugom planu, a na prvo mesto dolaze nama drage osobe.

Druženje kao lek

Jedno istraživanje koje je sprovedeno u Americi pokazalo je kako druženje sa dragim ljudima (porodicom i prijateljima) značajno utiče na zadovoljstvo životom. Najsrećnijim su se pokazale osobe koje su u društvu provodile 9 ili više sati dnevno. 

Vreme koje članovi jedne porodice provedu zajedno svakako je među najvažnijim faktorima koji utiču na stvaranje jakih porodičnih veza, a sitnice poput raspredanja o tome šta je ko doživeo tog dana, dok se ispija šolja tople kafe, daju nam šansu da se opustimo, odahnemo od stresnih aktivnosti i pronađemo novu dozu energije.

Poziv na kafu

Poziv na kafu svakako predstavlja jedan od fenomena zbližavanja, prepoznatljiv u gotovo svim krajevima sveta, ali i u našem društvu. U svim oblastima života - od poslovnog, društvenog, preko privatnog i porodičnog, kafa je uvek izgovor za viđanje sa prijateljima i povod za relaksaciju.

U Srbiji, kafa predstavlja deo tradicionalnog gostoprimstva i nezaobilazan je „sastojak“ svih okupljanja porodice i prijatelja. Kuvanje kafe obično podrazumeva tradicionalnu pripremu crne kafe u džezvi i posluženje uz kolače, ratluk ili slatko uz čašu vode.

Tokom godine, zbog brige o poslu, novcu i kućnim poslovima, prijatelji i porodica odlaze u drugi plan, a kao posledicu imamo ne samo otuđenost, već i prenošenje ovakvih navika na buduće generacije. Možda je upravo kafa to magično sredstvo koje svi volimo, a koje nam može pomoći da u 2020-oj provodimo više vremena zajedno, da se više zbližavamo i povezujemo...