B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Koje aplikacije koristiš?

autor: Gomex | 03.06.2021
Koje aplikacije koristiš?

Da li možete da zamislite život bez pametnog telefona, tableta ili kakvog sličnog smart uređaja? Dokle nas je to tehnologija doterala i na koji način nam se uvukla „pod kožu”? Samo su neka od pitanja koje sve glasnije postavljaju sociolozi, filozofi i drugi analitičari savremenog sveta.

Za sve one koji se sa nostalgijom sećaju vremena kada su se druženja i razmena iskustava odvijala svakodnevno sa prijateljima, komšijama i slučajnim posetiocima omiljenih okupljališta, možemo reći da se društveni život jednostavno preselio na internet.

Aplikacije i virtuelni svet

U nesagledivom moru aplikacija, koje nas okružuju u virtuelnom svetu, dominiraju društvene mreže i raznorazne aplikacije koje su osmišljene tako da nam na neki način olakšaju pojedine segmente svakodnevnice, da nas razonode i da nam ispune dokolicu. Analizirajući dosadašnja iskustva u razvoju civilizacije mnoge male kompanije u svetu IT industrije su se vrtoglavo obogatile osmišljavajući aplikacije koje za nas obavljaju poslove koji su nam dosadni ili ih rado izbegavamo. Ujutru nas bude, obaveštavaju o vremenskoj prognozi, podsećaju nas na sastanke, sugerišu nam gde ćemo na letovanje ili nas profesionalno usmeravaju. Ne postoji oblast društvenog delovanja ili ciljna grupa kojoj već nije namenjena i osmišljena poneka aplikacija, naše je samo da je instaliramo. 

Svet igrica je danas jedan od najprofitabilnijih sektora u IT svetu. Zašto? Jednostavno se pokazalo da savremeni čovek zaista ima viška slobodnog vremena, a najveštiji majstori grafike i programiranja se sada utrkuju samo u tome čija će igrica biti primamljivija za više milona korisnika. Za mlade naraštaje, veliki deo virtuelna stvarnosti je zapravo i jedina stvarnost u kojoj se oni osećaju „kao kod kuće”.

Pored društvenih mreža i igrica, nesaglediv je spisak zanimljivih oblasti koje pokrivaju aplikacije za smart uređaje. Svi profili ljudskih zanimanja, od raznih zanatskih preko ekonomskih, prirodnjačkiih, umetničkih i ko zna kojih još imaju svoje aplikacije za postavljanje, razmenu i analizu znanja. Velika je istina da znanje iz bilo koje oblasti, nikada nije bilo dostupnije. Takođe je još veća istina da je sadržaj na internetu većim delom zatrpan takozvanim „treš sadržajem” iz prostog razloga jer savremeni čovek u velikoj meri ima takva interesovanja. 

Savremeni svet i internet

Kupovina i ceo savremeni koncept poslovanja se takođe preselio na internet. Svaka kompanija koja razmišlja o svom potencijalnom korisniku razvija ozbiljne aplikacije, corona-kriza nam je pokazala da je svet spreman za formiranje globalnog on-line tržišta za kupovinu bilo čega uz dva klika. 

Za starije generacije, razvoj aplikacija je u jednom momentu bila nepotrebna apstrakcija koja samo komplikuje život. Odjednom, svi su se navikli i pronašli sopstvene benefite u tome. Danas možemo reći da je savremeni svet zaista na internetu i da svako zaposeda svoj delić ovog virtuelnog prostora.

Postoji teorija koja kaže da savremeni čovek, ako odluči da provede dva sata dnevno, osvajajući znanja iz određene oblasti na internetu, može da postane ekspert iz te oblasti. Dakle, za osvajanje znanja na internetu, samo je nebo granica.

Kako funkcioniše GOMEX APLIKACIJA?

• registruješ se na jednostavan način odmah postaneš član Kasica Brojalica loyalty kluba

• jednim klikom otvoriš bar kod svoje kartice lojalnosti i iskoristiš je na kasi tako da nema potrebe za nošenjem plastične kartice

• dobijaš pregled sakupljanja i trošenja Keširića, svake kupovine sa izlistanim artiklima, iznosima računa i ostvarenim Keširićima

• pratiš sve akcije i popuste uz izlistane pojedinačne proizvode koji su na akcijama i sa iskazanim cenama

• dobijaš personalizovane poklon kupone formirane samo za tebe za svaki račun preko 1000 dinara

• na jednostavan način pronalaziš lokaciju najbližeg Gomex objekta

• čitaš sve aktuelnosti, vesti i servisne informacije