B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

OSVEŽI SE LEDENIM UKUSOM LETA!

autor: Gomex | 26.07.2017
OSVEŽI SE LEDENIM UKUSOM LETA!

Smatrate sebe ljubiteljem kafe? Ne samo da ne možete da počnete dan bez jedne šolje, već biste u svakom delu dana popili po neku? Ako ste jedan od članova tog kluba onda je ovo priča za vas!

Nemačka ledena kafa - Kao što i samo ime kaže, ovo je ledena kafa ali, nije obična ledena kafa. U ovaj “švapski” kofeinski specijalitet, pored ohlađene crne kafe, ide i sladoled, čokolada i šlag.

Mazagran - Ova neuobičajena kafa dolazi iz Alžira, dok u Portugalu predstavlja pravu senzaciju. U pitanju je ledena kafa sa limunom! Da, dobro ste pročitali. Sastojci su: polovina limuna, ohlađena crna kafa, kockice leda i šećer po ukusu. U kafićima se najčešće služi u užim čašama za sok sa dosta leda i slamčicom.

Cafe suada - Sam naziv vas je sigurno veoma zbunio čim ste ga pročitali, ali on samo označava ledenu kafu u vijetnamskom rečniku. Možda ste i pomislili da je u pitanju kineski jezik međutim radi se o vijetnamskoj ledenoj kafi. Ovo je kafa koja se pravi po tradicionalnom vijetnamskom receptu. Nastala je pod uticajem francuske kulture tokom kolonizacije Vijetnama od strane Francuza u kasnom 19. veku. Ovaj napitak se sastoji od kondenzovanog zaslađenog mleka, mlevene kafe i nekoliko kockica leda. Priprema se tako što se mlevena kafa skuva u francuskom filteru za kafu, a nakon toga kondenzovano mleko prelijete tako skuvanom kafom. Kada dobijete ovu finu “bućkalicu”, jednostavno je promešate dobro i ubacite kockice leda po želji.

Frape - Znate sigurno za frape ali, da li ste znali odakle je poreklom? Ovaj, takođe ledeni napitak, nastao je u Grčkoj. Ako se uporedi sa ostalim kafama, onda je u najmanjem smislu kafa, ali je veoma osvežavajuće i zaista ukusno. “Frappé” je francuska reč, i kada se misli na piće, znači “ohlađeno”, a recept za ovo piće osmislio je Dimitris Vakondios još davne 1957. godine.

Laka „psihoanaliza” ljubitelja hladne kafe...

Ukoliko ste ljubitelj ice coffee-a, psiholozi tvrde da ste puni samopouzdanja i volite glasno da izrazite svoje mišljenje. Spadate u društveni tip ljudi i volite da budete viđeni u društvu. Pratite trendove, ali imate svoj stil koji se neće baš tako lako promeniti. Takođe, istraživanja pokazuju da su ljubitelji hladne kafe mnogo češće odlučuju za odmor na moru ili jezeru nego za opuštanje na planini. Hladno nije opcija...