B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

SVAKO IMA SVOJU LJUTU!

autor: Gomex | 10.08.2017
SVAKO IMA SVOJU LJUTU!

Najteže je doći do recepta za dobru kobasicu. Treba paziti na odnos mlevenog mesa, soli i drugih začina. Recept za savršenu kobasicu se usavršava godinama i prenosi se sa kolena na koleno. Ovo su najbolje kobasice na svetu...

Kumberlend kobasice se proizvode u engleskoj Kumbriji od minimum 80 odsto grubo mlevene svinjetine sa začinima. One moraju da imaju obim dvadeset milimetara. Peku se na tiganju i jedu uz pire krompir i sos.

Dobro poznata mađarska kobasica iz grada Debrecina se priprema sa dva nemasna dela svinjetine, jednim delom govedine sa dodatkom svinjske masti i pikantnih začina. Ove kobasice su tanke, a mogu se kuvati ili peći, jesti samostalno ili kao dodatak.

Nemci su poznati po proizvodnji i uživanju u kobasicama pa za izradu nekih vrsta nije ni potrebno crevo. Volvurst je bela kobasica koja se priprema od mlevene svinjetine i junetine, a smesa se direktno ispušta u vruću vodu da bi se formirao prepoznatljiv oblik. Blagog je ukusa i često je dodatno zaljućuju.

Tajlandska kobasica sai krok isan se priprema od lepljivog pirinča i svinjetine sa lukom i ribljim sosom. Ona se pušta da odstoji na sobnoj temperaturi kako bi postigla dodatnu kiselost. Ona je deo tajlandske ulične kulture, peče se na roštilju i služi na ražnjiču.

Boerevors kobasica je južnoafrički ponos i pravi se od mlevene mešavine govedine, svinjetine i jagnjetine a u završnom procesu se može naći i meso neke ptice. Kobasicu karakteriše sočnost i začinjenost a na ulici se prodaje u verziji hot doga sa lukom ili paradajzom.

Provozajte se tramvajem uz kobasicu i pivo!

Stanovnici češkog grada Brna i turisti koji posećuju ovaj grad od skoro imaju privilegiju da popiju pivo i jedu kobasice u gradskom prevozu. Vlasti tog grada pustile su u saobraćaj tramvaj koji je više liči na kafanu, jer se u njemu nalazi bar sa šankom i služe se tri vrste piva. Svako sedište u tramvaju ima montiran držač za kriglu kako bi putnici potpuno uživali. Osim piva, na meniju su i domaće kobasice s prilozima. Zanimljivost u odnosu na “obične” tramvaje jeste i ta što je u “kafani na šinama” kondukter ujedno i konobar. U ovom tramvaju se dnevno popije 120 litara pića, a već se raspravlja da se ta količina poveća jer je u jeku turistička sezona. Gradske vlasti pivski tramvaj zasad drže na tromesečnoj probi, a veruju da će ga najviše koristiti turisti jer vožnja uz pivo košta više nego običnim tramvajem.