Kulinarska razmena je igrala ključnu ulogu u oblikovanju načina na koji jedemo i pripremamo hranu.
Skuša je prava poslastica za sve ljubitelje morskih ukusa. Njeno meso je bogato omega-3 masnim kiselinama.
Svojom raznolikošću i bogatom istorijom, turska kuhinja neodoljivo privlači sve one koji tragaju za jedinstvenim ukusima.
Havajska kuhinja razvila se pod brojnim uticajima drugih kultura, ali su stanovnici ovog ostrva sve preuzete recepte modifikovali i pretvorili u posebna jela, tipična za ovaj egzotični predeo.
Pitanje porekla piroški nije potpuno jasno i sa sobom nosi mnoštvo teorija. Ipak, ono što je sigurno jeste da ovo jelo datira još iz antičkih vremena.
Sledeći put kada ste u žurbi ili vam nedostaju sastojci, ne očajavajte - iskoristite ono što već imate u svojoj kuhinji i pretvorite ga u ukusne obroke.
Ime „sangrija” potiče od španske reči „sangre”, što znači krv, na koju podseća njena boja, koja se postiže mešanjem crnog vina, svežeg voća i drugih sastojaka.
Francuzi zaista znaju kako da uživaju u slatkom početku dana. Predstavićemo vam neke od najomiljenijih slatkih doručaka koji potiču iz ove zemlje, a koji su postali sinonim za francusku kuhinju.
Francuska kuhinja nas obično asocira na raskošne sireve, vrhunska vina i izvrsne deserte.
Kada se spoje dva omiljena ukusa, poput jagode i čokolade, rezultat je čista magija!
Alfredo špagete su jelo koje ne treba posebno predstavljati. Ova italijanska delicija svojim bogatim i kremastim ukusom osvojila je srca ljubitelja hrane širom sveta.
Kao i ruska salata, i mimoza je nastala u Rusiji, a naziv je dobila zbog rendanog žumanceta na vrhu koje podseća na istoimeni cvet.
Danas je tart jedno od najpopularnijih jela francuske kuhinje i ima mnogo varijacija širom sveta.
Grčka kuhinja je poznata po raznovrsnosti i kreativnosti, a jedan od njenih specijaliteta svakako su i posne sarme u listu vinove loze.
Tirolske knedle su jedno od najpoznatijih jela iz istoimene regije, koja se nalazi u zapadnom delu Austrije, ali se proteže i na delove Italije i Nemačke.
17. februara tradicionalno se obeležava svetski dan palačinki, mnogima omiljenog jela koje svako može prilagoditi svom ukusu dodavanjem sastojaka „po sopstvenoj meri”.
Fokača (ili focaccia) je tradicionalna italijanska pogača koju karakterišu mekoća i izvanredan ukus. U pitanju je domaće jelo poreklom iz severne Italije, tačnije iz Ligurije, gde se pravi još od antičkog doba.
U kulinarstvu, kiseli kupus se koristi kao prilog ili kao sastojak u mnogim jelima. To je izvrstan izvor vitamina C, vitamina K, folne kiseline i antioksidanasa.
Pita od kiselog kupusa, koja se tradicionalno naziva i kupusara ili kupusnik, nezaobilazan je specijalitet Badnje trpeze u mnogim krajevima Srbije.
Ovu tortu morate probati, jer je jednostavno preukusna! Sve je savršeno odmereno, ananas osvežava, a testo se topi u ustima…