B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Italijanska fritata

autor: Gomex | 18.11.2021
Italijanska fritata

Reč “frittata” je italijanskog porekla i u slobodnom prevodu glasi “prženo”. U pitanju je italijansko jelo na bazi jaja, slično omletu, kajgani ili kišu. Obogaćeno je sastojcima kao što su meso, sirevi i povrće.

Osnovni sastojak su jaja, a sve ostalo zavisi od kuvara

Fritata je veoma jednostavna za pripremu, a osim načina pečenja, nema jedinstvenog recepta. U svetu postoje mnoga sllična jela od mućenih jaja u koja se dodaju raznovrsni sastojci… Osnovni sastojak ovog italijanskog specijaliteta su jaja, a sve ostalo zavisi od kuvara, njegovog ukusa i stanja u frižideru. Može da bude kompletan obrok, a može i užina.

 Italijanska fritata

Sastojci: 

450g smrznutog pomfrita, 10 jaja, 4 kašike mleka, kašičica soli, biber, šolja rendanog tvrdog sira, ½ veze naseckanog peršuna, ½ veze mladog luka, kašika ulja.

Priprema:

Ispecite 450g smrznutog pomfrita i posolite ga. Umutite 10 jaja sa 4 kašike mleka i sa 1 kašičicom soli. Dodajte biber, po ukusu. Umešajte 1 šolju narendanog tvrdog sira i po 1/2 veze naseckanog peršuna i mladog luka. Zagrejte 1 kašiku ulja u tepsiji ili tiganju za pečenje. Ulijte smesu sa jajima i pecite oko 5 minuta na blagoj vatri. Nakon toga, preko dodajte pečeni pomfrit i blago promešajte. Pecite još 8-10 minuta i nakon toga ubacite jelo u prethodno zagrejanu rernu i zapecite na 200°C dok ne porumeni i ne zapeče se sa gornje strane.