B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Kessadog (meksički hotdog)

autor: Gomex | 04.02.2021
Kessadog  (meksički hotdog)

Tortilja je polazišna tačka za mnoge recepte u Meksiku. Čak i hotdog postoji u varijanti sa tortiljom umesto testa. Viršle umotane u tortilju veoma su popularna brza hrana koja se u ovoj centralnoameričkoj zemlji može kupiti na svakom koraku.

Kessadog-grickalica koja je toliko dobra da stvara zavisnost

Hotdog u meksičkoj varijanti neki nazivaju “kessadog”. U pitanju je ukusna grickalica za koju Meksikanci kažu da je toliko dobra da stvara zavisnost. Ova vrsta hrane poznata je i po tome što se često prodaje na tribinama tokom sportskih takmičenja.

Ulični prodavci u Los Anđelesu takođe poslužuju “Downtown Dog” ili “LA Street Dog” – meksički hotdog, ali nešto drukčije recepture. Ovaj hotdog prekriven je slaninom, lukom i paprikom, a uobičajeni prelivi su senf, kečap i majonez. U Los Anđelesu, ulični prodavci ih obično nude u vreme zatvaranja noćnih klubova i barova...

Recept za Kessadog

Sastojci (za 4 osobe): 

8 tortilja, 4 viršle, 100g Čedar sira, 

Umak (sitno seckano):

4 kašike sira, 4 kašike halapenjo paprike, 3-4 pera mladog luka

Priprema: 

Zagrejte tiganj, a zatim stavite jednu od tortilja. Narendajte čedar i pospite tortilju.

Odozgo dodajte i malo paprike halapenjo i malo isečenog mladog luka. Stavite drugu tortilju. Kada se donja strana zapeče, izvadite tortilje iz tiganja. Okrenite i namažite ispečenu stranu umakom od sira i halapenjo paprike. Stavite jednu viršlu i uvijte u rolat. Napravite četiri ovakva kesadoga. Zagrejte tiganj na ringli i zapecite sa svih strana. Servirajte jelo posuto isečenim mladim lukom.