B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Lolipops pilići

autor: Gomex | 15.04.2021
Lolipops pilići

Uskršnji praznici su dobar povod za najlepšu trpezu. Ako ste do sada pravili svoje tradicionalne poslastice, možda je vreme da ove godine probate nešto novo i drugačije, što će iznenaditi i oduševiti vaše ukućane. 

Čokoladne zeke, jaja i penaste bombone nešto su manje popularni u Srbiji, ali to ne znači da ne mogu biti jednako zanimljivi i ukusni, naročito ako dolaze iz vaše kuhinje. 

Radost neće doći samo od najmlađih, već će cela porodica uživati u novom ukusu i dekoraciji uskršnje trpeze. Prepustite se mašti i svojim ukućanima priredite najlepši praznik, i za oči i za nepca. Deca će uživati u sitnim šarenim poslasticama, a ponešto će naučiti i o običajima. Lolipops kolačići su sve popularniji i dolaze u raznim bojama i ukusima. Kuglice i drugi oblici na štapiću mogu izledati vrlo zanimljivo, naročito ako ih oblikujete u piliće. Uz malo mašte isti slatkiš može postati i šareno jaje, zeka ili šargarepa...

Recept za Lolipops piliće

Sastojci: 

180g karamel bombona, 250g šećera, 3 jajeta, 150g maslaca, 300g mlevenog keksa, 200g bele čokolade, štapići, jestiva boja i ukrasi

Priprema:

Karamel bombone, šećer i jaja kuvajte zajedno na srednje jakoj temperaturi dok se ne istope. Mešajte nakon toga još 5 minuta. Dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Sjedinite sve sa mlevenim keksom. Smesu stavite u frižider na 2 sata, kako bi se ohladila i stegla. Nakon toga napravite kuglice i vratite ih u frižider. Belu čokoladu otopite na pari i u nju dodajte žutu jestivu boju. Kuglice stavite na štapiće, a zatim ih umočite u čokoladu. Kad završite, štapić uspravno zabodite u parče stiropora. Kuglice vratite u frižider da se čokolada stegne. Kasnije, od fondana iseckajte crvene delove koji će biti potrebni za oslikavanje pilića.