B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Meksička hrana iz naše kujne

autor: Gomex | 24.09.2020
Meksička hrana iz naše kujne

Meksička kuhinja je veoma kompatibilna sa namirnicama koje možete pronaći kod nas...

Izvorna meksička jela

Zanimljivo je da su izvorna meksička jela pripremana bez masnoća ili biljnog ulja. Termički su obrađivana u velikim metalnim ili glinenim posudama. Ponekad su se pekla umotana u listove banana, avokada ili kukuruza. Popularnost brze hrane dovela je do toga da se meksička jela spremaju prženjem u ulju, sasvim suprotno tradiciji.

Neka od najpoznatijih meksičkih jela jesu jače začinjena i čili jeste čest dodatak hrani, ali je paleta recepata šira i ne obuhvata samo ljuta jela. Neki smatraju da trudnice treba da izbegavaju meksičku hranu, zbog ljutine. Da je to istina, sve meksičke trudnice bi morale da promene svoje navike u ishrani.

Šnicle na meksički način

Sastojci: 400g svinjskih šnicli, 150g gaude, pakovanje meksičke mešavine, 100g integralnog pirinča, so, biber, kumin, ljuta papričica, beli luk u prahu ili granulama, kašičica majčine dušice i ruzmarina.

Priprema:

Meso ispržite u tiganju. Svaku šniclu posolite i pobiberite, pa dodajte malo belog luka, kumina i seckane čili paprike. Kada meso bude gotovo, sklonite ga, a u isti tiganj dodajte pakovanje “meksičke mešavine” i sipajte vodu. U dubljoj posudi obarite pirinač, dodajte mu majčinu dušicu i ruzmarin. U vatrostalnu posudu poređajte meso, na svako parče stavite sir i pecite na 200 stepeni, oko deset minuta. Meso servirajte u velikom plitkom tanjiru, tako što ćete prvo staviti po kašiku meksičke mešavine i pirinča, a preko toga meso.