B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Namaz od skuše, blago severnih mora

autor: Gomex | 07.09.2023
Namaz od skuše, blago severnih mora

Skuša je prava poslastica za sve ljubitelje morskih ukusa. Njeno meso je bogato omega-3 masnim kiselinama, čineći je ne samo ukusnim izborom, već i zdravim dodatkom ishrani. Tekstura mesa skuše je nežna i sočna, a ukus perfektan.

Kako sve možete pripremati skušu

Klasičan način pripreme skuše je pečenje na žaru. Prethodno marinirana u mešavini maslinovog ulja, limunovog soka i začina po izboru, skuša na žaru oslobađa svoje arome i postaje poslastica koja se topi u ustima. 

Za one koji vole avanture u kuhinji, dimljenje skuše je nezaobilazno iskustvo. Miris dima prožima meso ove ribe, dodajući slojeve kompleksnih aroma. Ipak, ne smemo zaboraviti ni konzerviranu skušu koja je veoma popularna u raznim kuhinjama širom sveta. Njeno meso se pažljivo priprema i konzervira u maslinovom ulju ili drugim aromatičnim tečnostima. Ova verzija skuše je odličan dodatak sendvičima, salatama i testeninama, ali i raznim drugim specijalitetima.

Namaz od skuše

Sastojci (za dve osobe):
120g marinirane, skuše(ili konzerva skušice u ulju), malo cvekle iz tegle, mala glavica luka, so i biber po želji, 2 kašike mekog sira, 2 kašike jogurta i 1 bareno žumance.

Priprema:
Otvorite konzervu skuše i dobro ocedite ulje. Uzmite onoliko cvekle koliko imate skuše. Isecite cveklu na kockice (5mm x 5mm). Glavicu luka takođe iseckajte na sitne kockice i pomešajte sa skušom i cveklom. Od žumanceta, sira, jogurta, soli i bibera napravite majonez i pomešajte ga sa salatom. Ostavite preko noći u frižideru. Ukoliko ne obraćate previše pažnje na kalorijski unos, umesto ovog „domaćeg” majoneza možete koristiti običan majonez, pomešan sa malo pavlake.