B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

Špageti u Alfredo sosu

autor: Gomex | 18.03.2021
Špageti u Alfredo sosu

Za sos Alfredo možemo da zahvalimo Alfredu di Leilu koji ga je izumeo u svom restoranu u Rimu početkom 20-og veka.

Kada je priprema paste u pitanju, špagete su jedan od klasika i gotovo svi ih obožavaju. Navikli ste na prelive određenih okusa, a sada je možda pravi trenutak da unesete malo promene i ukućanima ponudite nešto novo i drugačije - kremasti Alfredo sos.

Paste su jednostavne, brze i mnogima omiljene.  Sa njima možete počastiti svoju porodicu ili napraviti elegantnu večeru za rodbinu i prijatelje. Nije pravilo da na stolu uvek mora da bude mesa, a pritom i sve je više onih koji ga izbegavaju, što zbog zdravstvenih razloga, što zbog odluke da konzumaciju mesa smanje ili potpuno ukinu iz svoje ishrane. Sa ovako pripremljenim špagetama (vrsta testenine zavisi od vašeg ukusa), možete pripremiti interesantnu salatu koja će vašem stolu doneti kolorit i obilje ukusa.

Recept za špagete u Alfredo sosu

Sastojci (za 4 osobe)

100g putera, 500ml pavlake za kuvanje100g rendanog parmezana, so, biber i oko 300g špageta

Priprema: 

Špagete skuvajte u 2l ključale i posoljene vode. Procedite bez ispiranja, ali sačuvajte oko pola šolje tečnosti u kojoj su se špagete kuvale. Pavlaku sipajte u šerpu, dodajte puter i kuvajte na srednjoj temperaturi. 

Kada proključa, smanjite i krčkajte dok sos ne postane gust. Dodajte sitno rendani parmezan, so i biber po ukusu. Dobro promešajte. Kada se sir otopi i sjedini sa ostalim sastojcima, sklonite sa ringle. Dodajte špagete i sipajte malo sačuvane vode u kojoj su se kuvale. Vratite na toplu ringlu, pa sjedinite sastojke. 

Pospite peršunom i parmezanom.