B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Tikvice sa viršlama na italijanski način

autor: Gomex | 13.07.2023
Tikvice sa viršlama na italijanski način

Svima nam se ponekad dogodi da ostanemo bez vremena za kompleksne i dugotrajne kulinarske poduhvate. U takvim situacijama, brza i jednostavna jela sa malo sastojaka postaju pravi spasitelji.

Iskoristite ono što već imate u svojoj kuhinji

Sledeći put kada ste u žurbi ili vam nedostaju sastojci, ne očajavajte - iskoristite ono što već imate u svojoj kuhinji i pretvorite ga u ukusne obroke. Evo nekoliko saveta i ideja kako to možete uraditi.

Prvo, iskoristite sveže ili smrznuto povrće koje imate pri ruci. Povrće poput šargarepe, paprike, tikvica ili spanaća može brzo postati osnova za ukusnu salatu, prilog ili glavno jelo. Dodajte malo maslinovog ulja, soli, bibera i začina po želji i dobićete jednostavno, ali ukusno jelo bogato hranljivim sastojcima.

Sledeći korak je eksperiment sa začinima i dodacima. Često je dovoljno dodati malo belog i crnog luka, svežeg bilja ili limunovog soka kako biste obogatili ukus obroka. Za dodatni šmek, možete koristiti i začine poput karija, kurkume, kumina ili korijandera. Ovi začini mogu dodati bogatstvo ukusa čak i najjednostavnijim jelima.

Ukoliko imate mlečne proizvode kao što su jogurt, pavlaka ili sir, oni mogu biti odlični dodaci. Jogurt se može koristiti kao umak za salatu ili prilog za glavno jelo, dok se pavlaka može dodati u sosove ili supe.

Tikvice sa viršlama

Sastojci:
2 velike tikvice, 2 viršle, 3-4 čeri paradajza, 125g mocarela sira, 300ml paradajz pirea, 1 čen belog luka, so, biber i maslinovo ulje.

Priprema:
Operite tikvice i isecite ih po dužini. Malom kašikom izvadite unutrašnjost, kako biste dobili udubljenje. Posolite. Isecite viršle i paradajz na kolutiće. Izrendajte mocarelu krupnije. U svaku unutrašnjost tikvice stavite kolutiće viršle i paradajza, a rendanu mocarelu rasporedite preko toga. Razredite paradajz pire sa čašom tople vode ili bujona od povrća. Začinite solju, prstohvatom bibera i izgnječenim čenom belog luka. Možete staviti sitno iseckan bosiljak. Sipajte sos od paradajza u pleh. Poređajte čamce od tikvica i prelijte svaki maslinovim uljem. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta. Na samom kraju pečenja, pospite preostalim sirom.