B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Tortilja, zdrava užina

autor: Gomex | 25.08.2022
Tortilja, zdrava užina

Užina je gotovo obavezan deo svakodnevne ishrane. Stručnjaci nam preporučuju dve užine dnevno, i to između doručka i ručka, odnosno ručka i večere.

Napravite sami zdravu užinu za par minuta

Unos lagane i zdrave užine između glavnih obroka je odličan za naše zdravlje i metabolizam, ali se postavlja pitanje – koji tip užine bi bio idealan? Verovatno želite da taj mali obrok bude niskokaloričan, hranljiv i da vam ne padne teško, jer užinom treba da dobijete energetski podsticaj, a ne da zaspite.

Najjednostavnije je oprati jabuku i poneti je sa sobom na posao ili gde god da pođete. Međutim, ako želite da vas užina zasiti, jabuka neće biti dovoljna. Svakako je bolje da izdvojite nekoliko minuta svog vremena i pripremite zdravu užinu kod kuće. Napor nije velik, a vaše telo će vam biti zahvalno.

Naša preporuka su tortilje sa svežim povrćem i drugim prilozima po želji. Tunjevina je dobar dodatak, jer će vam obezbediti mnoštvo proteina, a neće vas opteretiti kalorijama.

Tortilje sa tunjevinom

Sastojci: 
4 gotove tortilje, 1 konzerva tunjevine, 1 mala konzerva crvenog pasulja, 1 mala konzerva kukuruza, 1 paradajz, 1 crni luk, zelena salata, pavlaka, krastavčić, chilli, so i biber.

Priprema:
Pripremiti nadev od tunjevine, paradajza, luka, pasulja, kukuruza, kiselih krastavaca i salate, i začiniti ga. Tortilje premazati pavlakom, napuniti ih nadevom i umotati po vašem izboru.