B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Tunjevina u tortilji obrok za 5 minuta

autor: Gomex | 19.10.2023
Tunjevina u tortilji obrok za 5 minuta

Tortilja, kao prehrambeni artikal, dolazi nam sa južnoameričkog kontinenta. Bez obzira na svoju univerzalnost i dobar ukus, u svetskoj kuhinji se „primila” tek sa popularizacijom meksičkih restorana širom sveta. Danas ih možete nabaviti u svakom marketu.

Da li su tortilje meksičke ili španske

Postoji dilema o tome da li su tortilje meksička ili španska umotvorina? Tortilje potiču iz Meksika, odnosno Centralne Amerike, gde su nastale pre više milenijuma! Španci su prilikom svojih konkvistadorskih putovanja otkrili ovu neobičnu vrstu hleba baš u Centralnoj Americi, i shodno obliku ga nazvali mali kolač odnosno tortilla. Pronađeni su tragovi da su tortilje pravljene čak dvanaestak hiljada godina pre nove ere, što ih čini jednim od najstarijih oblika ove vrste hleba, koji je očuvan u svom, skoro pa neizmenjenom, obliku. Danas su tortilje mnogima neizostavan deo omiljene meksičke kuhinje, na istim prostorima na kojima su u njima uživali i daleki preci nestalih civilizacija. U tortilji se spravljaju mnogi specijaliteti, koji su po praviliu sočni, ukusni i raznovrsni.

Tortilla Mexicana sendvič

Sastojci:
Tortilla Mexicana tortilja, namaz po želji, tunjevina, kukuruz i salata po izboru.

Priprema:
U posudi pomešajte sve sastojke za nadev: oceđeni kukuruz, oceđenu tunu, sitno seckanu salatu po izboru. Sve začinite po ukusu solju i biberom.
Tortilje stavite na dasku. Zatim razmažite 2 - 3 kašike nadeva, te sve čvrsto zamotajte u rolnicu i prstima zatvorite rubove tortilje kako nadev ne bi curio. Zasecite ukoso i poslužite. Prijatno.