B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Pileća krilca na roštilju

autor: Gomex | 31.05.2023
Pileća krilca na roštilju

Roštilj je jedan od omiljenih načina pripreme pilećih krilaca, naročito tokom letnje sezone. Ako želite da oduševite svoje goste ili samo uživate u ukusnom obroku, pileća krilca na roštilju su pravi izbor. Ova sočna i aromatična poslastica može biti i hrskava i pikantna, ili nežna i začinjena - sve zavisi od vaših želja i kreativnosti.

Postoji mnogo načina da se pripreme pileća krilca na roštilju, a mi vam donosimo nekoliko interesantnih i ukusnih rešenja… 

Marinade za krilca

Prva opcija je klasična marinada od limuna i belog luka. Pomešajte sok od limuna, rendani beli luk, maslinovo ulje, so i biber. Potopite pileća krilca u marinadu i ostavite ih najmanje sat vremena ili, još bolje, preko noći. Zatim ih stavite na zagrejan roštilj i pecite 15 do 20 minuta, redovno ih okrećući. Rezultat će biti sočna i osvežavajuća poslastica.

Ako želite da eksperimentišete sa ukusima, preporučujemo vam azijski stil marinade. Pomešajte soja sos, med, đumbir, seckani sveži bosiljak, malo susamovog ulja i sok od limete. Ova marinada će vaša pileća krilca učiniti slatkasto-pikantnim i punim egzotičnih aroma. Pecite ih na roštilju dok ne dobiju lepu zlatno-smeđu boju i poslužite uz pirinač i svežu salatu od povrća.

Ako volite začinjenu hranu, preporučujemo vam da probate meksičku varijantu. Napravite marinadu od limete, čilija, kumina, belog luka i maslinovog ulja. Ova kombinacija će vaša pileća krilca pretvoriti u vatrenu deliciju. Pecite ih na roštilju dok ne budu hrskava spolja, a sočna iznutra. Poslužite ih uz toplu tortilju, „guacamole” sos i kiseli kupus.

Ako ste ljubitelj meda, imamo jedan zanimljiv predlog za vas. Pomešajte med, senf, sveže mleveni biber, malo soka od limuna i maslinovo ulje. Marinirajte pileća krilca u ovoj slatko-ljutoj mešavini, a zatim ih ostavite da odstoje u frižideru najmanje jedan sat. Nakon mariniranja, stavite ih na roštilj i pecite dok ne postanu hrskava i karamelizovana. Ova kombinacija meda i senfa će vam pružiti savršen balans slatkoće i pikantnosti.

Prilozi i salate uz krilca

Kada je reč o prilozima i salatama koje se mogu servirati uz pileća krilca na roštilju, mogućnosti su zaista raznolike. Jedna od popularnih opcija je krompir salata sa dodatkom svežeg peršuna, kisele pavlake i crvenog luka. Takođe, možete isprobati i svežu salatu od paradajza, krastavaca i crnog luka, začinjenu sa malo maslinovog ulja, balzamiko sirćeta, soli i bibera. Ova salata će dodati svežinu obroku i upotpuniti ukuse pilećih krilaca.

Još jedan način da obogatite pomenuto jelo jeste sos od jogurta sa seckanim svežim biljem poput ruzmarina, bosiljka ili peršuna…