B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Prednosti MAP pakovanja mesa

autor: Gomex | 04.05.2023
Prednosti MAP pakovanja mesa

Savremeni kupac želi odabrane, sveže komade mesa, namenjene za dnevnu potrošnju, po prihvatljivoj ceni, ali i sa garancijom o poreklu i higijenskoj ispravnosti… Sve ovo je pred proizvođače stavilo pitanje - kako najbolje sačuvati svežinu i kvalitet mesa, a odgovor se pojavio u vidu tehnologije MAP pakovanja.

Prednosti MAP pakovanja

Kod pakovanja u modifikovanoj atmosferi, osim što dobijamo duži rok održivosti (2 do 5 puta), čime se smanjuje količina neupotrebljive hrane, proizvođač direktno smanjuje svoje troškove i krajnjem potrošaču isporučuje proizvod koji duže zadržava početni kvalitet - ukus, miris, boju, nutritivnu vrednost,  bez ili sa minimalnim dodatkom aditiva, po zahtevima ISO standarda i HACCP sistema.

Ovaj način pakovanja podrazumeva zamenu vazduha u pakovanju gasovima poput kiseonika, ugljen-dioksida i azota. U zavisnosti od vrste hrane koja se pakuje, koristi se različita kombinacija ovih gasova kako bi se obezbedila optimalna atmosfera za konzerviranje. 

"Graničar" meso u MAP pakovanju

Meso Gomex-ove robne marke „Graničar”, koje se nalazi u pomenutom MAP pakovanju, dostupno je u različitim vrstama i količinama. U pitanju je domaći proizvod koji ne sadrži zamene za meso, veštačke boje, pojačivače ukusa i radi se po orginalnoj, proverenoj recepturi. Svežina i kvalitet ovog mesa su neprikosnoveni, te ga preporučujemo svim ljubiteljima dobrog zalogaja.