B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Porodični Magazin

DINSTANJE MESA U INSTANT SUPI!

autor: Gomex | 17.05.2017
DINSTANJE MESA U INSTANT SUPI!

Da li je moguće napraviti kompleksan ručak bez celodnevnog utroška vremena, gomile sudova, i prethodnog višesatnog kreativnog surfovanja po internetu? Naš odgovor je DA. Ali je potrebno znati par kulinarskih tajni.

Supa je sastavni deo svakog kvalitetnog ručka i ne treba bežati od toga. Šta god da je na meniju tog dana, tanjir tople supe ne može da pokvari ostatak ugođaja. Nedeljna supa je bila tradicionalni ponos svake domaćice, zato što za dobru supu treba vremena, kvalitetnih namirnica i dosta kulinarskog umeća. Šta ćemo sa nedostatkom vremena i svakodnevnom potrebom za unosom toplog, mineralnog i čorbastog? Odgovor su instant supe. Savremene domaćice se trude da fioka sa instant supama nikada ne ostane prazna. Evo predloga kako je još iskoristiti za poluinstant gurmanluk.

Uzmite svež komad mesa (najbolje je svinjska plećka u komadu) i prethodne večeri je stavite u pac sa začinima dobro utrljanim, malo prelivenim uljem i neizostavnim bosiljkom. Postavite ga u širi sud, taman toliki da ceo komad može da se položi i nakon toga poklopi. Nalijte vrlo malo ulja, a pored posude sa mesom postavite posudu sa prethodno skuvanom instant supom. Instant supu držite konstantno zagrejanu i svakih petnaestak minuta otklapajte posudu sa mesom i nalivajte je manjom količinom supe umesto vode. Krčkajte oko sat i po vremena, na nižoj temperaturi uz konstantno odmereno dolivanje supe.

Tek kada meso bude potpuno izdinstano, otklopite ga i naglo pojačajte vatru da ostatak tečnosti ispari a meso dobije zlatnu boju. Dok se meso ukrčkava imate vremena da pripremite pire krompir ili neki lagani prilog. Pošto ste potrošili supu za meso, jedino što pred ručak morate skuvati još jednu, ali to traje još samo 5 minuta. A i kakva je supa kad je hladna?