Želite tortu koja se pravi brzo i lako, a veoma je ukusna? Imamo rešenje za vas!
Ukoliko ste poželeli da se zasladite, a nemate vremena za pečenje kora i mućenje filova - ovo je idealna opcija. Uz to, priprema nije teška ni dugotrajna, te se mogu oprobati i oni koji nisu toliko vešti i iskusni.
Sastojci:
Za koru:
200g mlevenog keksa, 150g mlevenih oraha, 70g šećera u prahu, 70g istopljenog putera, 150ml soka, od pomorandže.
Za fil:
800ml mleka, 2 kesice pudinga od vanile, 150g šećera, 150g putera, 1 kutija jafa keksa, 2 banane.
Za preliv:
130ml slatke pavlake, 100g crne čokolade.
Priprema:
Od mleka odvadite 150ml, pa razmutite puding. Preostalo mleko stavite da se kuva zajedno sa šećerom. Kada provri, dodajte puding i kuvajte dok se ne zgusne. Mešajte sve vreme i vodite računa da vam ne zagori. Šerpu prekrijte streč folijom i ostavite da se u potpunosti ohladi. Nakon toga, mikserom u fil umutite omekšali puter da se sve lepo sjedini. Pomešajte sve sastojke za koru i formirajte je u okruglom kalupu prečnika 20cm. Preko nje poređajte banane isečene na kolutove, pa sipajte polovinu fila, a zatim posložite jafa keks i prelijte ostatkom fila. Kao završni sloj stavite skuvani preliv od pavlake i čokolade.
Tortu ostavite u frižideru najmanje 4 sata, da se stegne. Najbolje bi bilo ukoliko može da odstoji preko noći.