Ovo tradicionalno italijansko jelo uvek nas iznova osvaja svojom toplinom i punoćom ukusa, a mi vas pozivamo da oslobodite svoju kulinarsku maštu i istražite nove načine pripreme.
Oduševite svoje najmilije kreativnim i ukusnim eksperimentima u kuhinji, kombinujući različite sastojke i praveći raznovrsne verzije lazanja koje zauvek ostaju u pamćenju. Neka lazanje postanu vaše platno na kojem ćete kreirati neverovatne ukuse. Igrajte se sa različitim kombinacijama sastojaka, začina i sosova i ne zaboravite da beležite sve svoje kulinarske poduhvate kako biste sačuvali recepte za budućnost.
Lazanje ne moraju biti samo standardno jelo koje pripremate po ustaljenom receptu. Sa nekoliko kreativnih dodataka, malo isprobavanja i inspiracijom iz različitih kultura možete stvoriti neverovatne i nezaboravne obroke za svoje najdraže. Pustite mašti na volju i uživajte u bogatstvu ukusa koje lazanje svakako mogu ponuditi!
Sastojci: kore za lazanje i tunjevina komadi.
Sastojci za mlečni sos: 400ml pavlake za kuvanje, 1 kašika suvog biljnog začina, 300ml mleka, 2 jajeta i 2 kašičice gustina.
Sastojci za nadev od sira: 200g svežeg sira, 150g kačkavalja i 50g za posipanje, 1 jaje, 3 kašike kisele pavlake, 1 kašika seckanog peršuna, so i biber.
Priprema:
Pomešajte mleko i pavlaku za kuvanje, dodajte suvi biljni začin, razmućena jaja i gustin razmućen u malo hladnog mleka. Svež sir pomešajte sa narendanim sirom, dodajte jaje, kiselu pavlaku, peršun, so i biber. Posudu za pečenje premažite uljem, rasporedite deo lazanja, prelijte sa malo mlečnog sosa, a zatim po lazanjama rasporedite trećinu mešavine sa sirom. Po siru rasporedite trećinu količine tune. Preko toga stavite deo lazanja, prelijte ih mlečnim sosom i nastavite da slažete dok ne potrošite namirnice. Završite slojem lazanja. Prelijte preostalom količinom sosa, pospite rendanim sirom i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.