B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Paprike sa mesom i suvim grožđem

autor: Gomex | 24.08.2023
Paprike sa mesom i suvim grožđem

Bez obzira na to da li preferirate klasične recepte ili želite da se upustite u avanturu otkrivanja novih kombinacijaa, punjene paprike nude mnoštvo recepata i mogućnosti koje će vas osvojiti već na prvi zalogaj…

Punjene paprike na drugačiji način

Za one koji žude za eksperimentisanjem, opcije su gotovo beskrajne. Punjene paprike su kao kreativno platno na kom možete izraziti svoje kulinarsko majstorstvo. Za vegetarijance, kombinacija spanaća, fete i orašastih plodova pruža bogatstvo ukusa i hranljivih sastojaka. Dodavanje voća poput suvih šljiva, suvog grožđa ili brusnica daće neočekivanu slatkoću, dok aromatični začini kao što su kari, kim i kurkuma dodaju dubinu jelu.

Nije samo sastav punjenja ono što čini ovu poslasticu posebnom, već i različite vrste paprika koje koristite. Crvene, zelene, žute ili čak ljubičaste paprike doprinose vizuelnoj privlačnosti jela, čineći ga ne samo ukusnim već i očaravajućim za oko. Italijanski uticaji dolaze do izražaja sa punjenjem na bazi paradajza, mocarele i bosiljka, dok dodavanje humusa i tahinija donosi notu Bliskog Istoka.

Paprike sa mesom i suvim grožđem

Sastojci:
Aleva dodatak za punjenu papriku i sarmu, 50g suvog grožđa, 40g oljuštenih badema, 400g mlevene teletine, 100g pirinča, origano, 200g seckanog paradajza, 100g mladog sira, 100ml maslinovog ulja i 4–6 paprika.

Priprema:
Sadržaj kesice začina za paprike pomešajte sa 100ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta. Grožđe prelijte toplom vodom. Bademe propržite na 3 kašičice ulja. Mlevenom mesu dodajte pripremljeni začin, pirinač, oceđeno grožđe, propržene bademe (zajedno sa uljem), origano, seckani paradajz. Dobro promešajte. Na kraju umešajte i sir narezan na kockice. Paprikama odrežite gornji deo sa peteljkama, tako da dobijete poklopce, a zatim im izvadite semenke. Pripremljenim nadevom napunite paprike. U tiganju zagrejte ulje i lagano propržite papriku, a zatim je stavite u nauljenu vatrostalnu posudu i prelijte ostatkom ulja. Pecite 40 minuta u pećnici.