Čorbice su oduvek cenjene, kako zbog njihovog ukusa, tako i zbog toga što deluju okrepljujuće, te kao takve pogoduju našem zdravlju.
Paradajz čorba je izuzetno zdrava i preporučuje se svima, a posebno onima koji imaju srčanih problema, jer paradajz čisti krvne sudove i smanjuje holesterol, te na taj način štiti naše srce.
Paradajz obiluje antioksidansima i pomaže našem organizmu da se očisti od masnoća, a kako je bogat mnoštvom minerala i vitamina, preporučljivo je jesti ga svakodnevno. Dakle, kada ne jedete salatu od paradajza, vi pripremite ukusnu čorbicu.
Sastojci:
2 supene kašike maslinovog ulja, 1 crni luk, 1 čen belog luka, 1l paradajz soka, 1 kafena kašika mlevene paprike, 500ml vode, 1 kafena kašika peršunovog lista, so i biber (po ukusu) i rezanci.
Priprema:
Na tiganju propržite iseckan crni i beli luk, pa posolite da omekša. Pospite mlevenom paprikom. Zatim promešajte i prespite u šerpu u koju ćete dodati sok od paradajza i vodu. Kada provri, posolite i pobiberite. Pred kraj pospite peršunom i dodajte rezance.