B2C Portal

Portal Kasica Brojalica

B2B Portal

Portal za dobavljače

Kasica Brojalica

  • Gomex Kontakt telefon0800 100 123

  • GOMEX Facebook

    GOMEX Instagram

Porodični Magazin

Salata od celera sa ćurećim prsima

autor: Gomex | 02.02.2023
Salata od celera sa ćurećim prsima

Ćureća prsa spadaju među najpopularnije proizvode od mesa, pretežno zbog svojih nutritivnih kvaliteta. Ovo meso bogato je proteinima, ali i gvožđem i vitaminima B grupe. Osim toga, ćureća prsa su vrlo niskokalorična i sadrže malo masti, što ih čini odličnim izborom za osobe koje se pridržavaju dijete ili paze na svoju ishranu.

Ćureća prsa - hrana koju možete da jedete bez griže savesti

Svakako najrasprostranjeniji oblik ovog mesa predstavljaju dimljena ćureća prsa. Dimljenje se praktikuje prvenstveno radi povećanja trajnosti, ali i zbog poboljšanje ukusa. Dimljena ćureća prsa se koriste za pripremu najrazličitijih obroka, među kojima prednjače sendviči, ali su i redovan sastojak salata i čorbi, kao i jela od testa ili pirinča. 

Dimljena ćureća prsa predstavljaju izvrstan izbor za osobe koje traže ukusnu zdravu hranu.

Salata od celera sa ćurećim prsima

Sastojci: 
250g celera, 150g dimljenih ćurećih prsa, 1 limun, 200g jabuka, 30g mlevenih oraha, 180ml kisele pavlake, peršunov list, so i biber.

Priprema: 
Celer dobro operite, tanko oljuštite i izrendajte u odgovarajuću posudu. Sveže izrendani celer prelijte sokom od limuna (da ne bi potamneo). Zatim dodajte oljuštene i izrendane jabuke, ćureće grudi isečene na štapiće, mlevene orahe, kiselu pavlaku i začine. Sve dobro izmešajte i servirajte. Za dekoraciju preporučujemo peršun i zelenu salatu. Prijatno!